Predstavnici Udruženja „Međunarodni centar za promociju ljudskih prava“su u okviru realizacije programa „Standardi i angažman za sprečavanje nasilja nad ženama uključujući nasilje u porodici na lokalnom nivou u skladu sa Istanbulskom konvencijom-Faza III“, kojeg realizuje Gender centar Republike Srpske, učestvovali u periodu od 13. do 15. juna u Trebinju na obuci, održanoj za subjekte zaštite u cilju unapređenja multisektorskog odgovora na nasilje u porodici i nad ženama na lokalnom nivou.

Cilj ovog programa je da ojača odgovor društva i institucija sistema na nasilje nad ženama i nasilje u porodici kroz podršku implementaciji Konvencije Savjeta Evrope o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici – Istanbulskoj konvenciji, koju je Bosna i Hercegovina ratifikovala 2013. godine. Realizaciju ovog programa podržava Vlada Republike Srpske i Gender centar Republike Srpske.

I ovom prilikom potvrđeno je da naše Udruženje sve više predstavlja, svojim programom, istraživačkim programima i akcijama, značajan faktor u promociji ženskih ljudskih prava i doprinosi njihovom ostvarivanju, angažovanjem nadležnih organa i institucija.

Postavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Prikaži dugmad
Sakrij dugmad