U okviru projekta „Žena romkinja – pravo i šanse za ravnopravnost”, koji se provodi  uz finansijsku podršku Gender centar – Centar za jednakost i ravnopravnost polova Vlade Republike Srpske iz sredstava FIGAP II programa za 2021. godinu, Udruženje „Međunarodni centar za promociju ljudskih prava” održalo je 16. maja 2022. godine u Trebinju drugu edukativnu radionicu.

Tom prilikom učesnice i učesnici radionice edukovani su o načinima ostvarenja prava na zdravstvenu i socijalnu zaštitu, načinima ostvarenja prava na zaposlenje, značaju obrazovanja i pravu na obrazovanje, značaju ostvarenja rodne ravnopravnosti, sprečavanja i suzbijanja rodno zasnovanog nasilja,  mogućnostima i načinima ostvarenja pravne zaštite, kao i rješavanju veoma prisutnih pitanja materijalnog i socijalnog položaja romskih porodica, posebno angažovanjem organa i institucija lokalne zajednice.

S obzirom na veoma prihvaćen program ovog projekta, postoji opravdano očekivanje povećanog angažovanja svih nadležnih i zainteresovanih za poboljšanje položaja romske nacionalne manjine.

Postavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Prikaži dugmad
Sakrij dugmad