Наша мисија

Мисија Удружења „Међународни центар за промоцију људских права“ остварује се кроз промоцију и заштиту основних људских права и слобода, ради изградње и развоја бољег и праведнијег друштва.

Јавна расправа о Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о социјалној заштити

Представници Удружења „Међународни центар за промоцију људских права” учествовали су 15. маја 2019. године на Јавној расправи о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о социјалној заштити, одржаној у великој сали Скупштине Града Требиња.

Гостовање Александре Вуковић у емисији „Добро јутро Херцеговино“

Гост емисије „Добро јутро Херцеговино“ била је Др Александра Вуковић, предсједник Међународног центра за промоцију људских права. Разговарали смо о резултатима истраживања које је провео овај центар у претходном периоду на тему репродуктивног здравља младих и њиховим здравим животним навикама у Требињу,

Пројекат „Живот без насиља“ у циљу превенције насиља над женама

Поводом завршеног пројекта „Живот без насиља“ одржана је конференција за медије у Требињу, на којој су саопштени резултати истраживања у коме је учествовало 300 испитаница. Циљ овог пројекта јесте јачање свијести жена кроз едукацију о правном регулисању ове материје и начинима заштите од насиља.

Вуковић: Насиље у породици један од изазова друштва

У истраживању које је спровело Удружење „Међународни центар за промоцију људских права“ из Требиња закључено је да је насиље у породици, а посебно насиље над женама много озбиљнији друштвени проблем него што се то обично сматра. Истраживање је обухватило 300 испитаница животне доби од 18 до 40 година.

Репродуктивно здравље младих – брига друштва у цјелини

На конференцији за медије, уприличеној поводом успјешно завршеног пројекта „Идентификовање и промоција мјера и активности на заштити репродуктивног здравља младих“, у  име Удружења „Међународни центар за промоцију људских права“ представљени су резултати проведеног пројекта, као и закључни ставови о унапређењу репродуктивног здравља младих.

Одржан састанак са докторима медицине на тему заштите репродуктивног здравља

У оквиру реализације пројекта „Идентификовање и промоција мјера и активности на заштити репродуктивног здравља младих“, 27. марта 2019. године одржан је састанак са в.д. директором и докторима медицине, запосленим у Јавној здравственој установи Дом здравља Требиње.

OSCE Форум против дискриминације

На Форуму против дискриминације, одржаном у Требињу 27. марта 2019. године учесници Форума упознати су са базом података о особама са инвалидитетом у Источној Херцеговини и новостима везаним за Одлуку Владе Републике Српске о личним инвалиднинама.

Неопходно увести предмет сексуално образовање у школе

Ученици средњих школа из Требиња сматрају да је неопходно му наставни план и програм увести предмет сексуално васпитање и образовање, показало је истраживање које је урађено у оквиру пројекта Министарства омладине и спорта РС под називом „Идентификовање и промоција мјера и активности на заштиту репродуктивног здравља младих“.

Уовор о доживотном издржавању – Pro et contra одређених рјешења

У задњем броју часописа ЗИПС број: 1402 изашао је рад др сц. Александре Вуковић – предсједнице Удружења „Међународни центар за промоцију људских права“, под називом Уговор о доживотном издржавању – Pro et contra одређених рјешења.

Активизмом до позитивних прича за активистикиње у локалној заједници

Представнице Удружења „Међународни центар за промоцију људских права“ из Требиња, учествовале су на радионици „Активизмом до позитивних прича за активисткиње у локалној заједници“.

Prikaži dugmad
Sakrij dugmad